Δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Ρέθυμνο
Δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας για τις γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,16 Νοε 2019, 16:00
Ρέθυμνο, Λουκάρεως 9
Θεωρία και τεχνικές αυτοάμυνας

Δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας για όλες τις γυναίκες διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών είναι ανησυχητικά, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στο έτος 2016, 16.700.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που επικαλείται η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, φαίνεται πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών, ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών.

Έτσι, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των δράσεων προστασίας της γυναίκας καθώς και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας, που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου (Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου).

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση του κ. Παναγιώτη Κανακαράκη, προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εκπαιδευτή στη Σχολή Αστυφυλάκων (μαύρη ζώνη 7 Dan Ζίου Ζίτσου και μαύρη ζώνη 7 Dan Καράτε).

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: α) Θεωρία αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας και εκτίμηση κινδύνου και β) Τεχνικές αυτοάμυνας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και μόνο για γυναίκες 18 ετών και άνω. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες πρέπει να απευθύνουν εγκαίρως στο Συμβουλευτικό Κέντρο (τηλέφωνο επικοινωνίας 28310/56.607, email: [email protected]).»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News