Ρέθυμνο

Δολοφονία Δουρουντάκη: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι - Οργή της χήρας

Ο 45χρονος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 45χρονος Κρητικός, ο οποίος τον Μάρτιο του 2018, πυροβόλησε θανάσιμα τον 70χρονο Παντελή Δουρουντάκη.

Ο 45χρονος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ωστόσο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (6-1), αφού το δικαστήριο έκρινε ότι πυροβόλησε τον αείμνηστο Δουρουντάκη, ευρισκόμενος σε άμυνα.

Μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου που είχε την άποψη ότι ο βασικός κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος σε βρασμό ψυχικής ορμής.

Αθώοι κρίθηκαν, πάντως, εκτός από τον 45χρονο, τόσο ο 40χρονος αδερφός του, όσο και ο τρίτος κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κατηγορείτο για περιύβριση νεκρού, ενώ ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων για περιύβριση νεκρού και υπόθαλψη εγκληματία.

Η χήρα του εκλιπόντος, δυσαρεστημένη από την απόφαση, φώναζε και απειλούσε και μετά από αρκετή ώρα αναχώρησε από το δικαστήριο, ενώ στις 5 το απόγευμα, φορτισμένη και πάλι ψυχολογικά, βγήκε έξω από την αίθουσα, βρίζοντας τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έκαναν δηλώσεις και όχι οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, οι οποίοι είπαν ότι θα μιλήσουν κάποια άλλη στιγμή εννοώντας στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε κοντά 14 ώρες, ενώ διεκόπη αρκετές φορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια