Ήρθε το… θαύμα για τον Κρητικό που ζούσε σε απάνθρωπες συνθήκες

Ρέθυμνο
Ήρθε το… θαύμα για τον Κρητικό που ζούσε σε απάνθρωπες συνθήκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνη ελπίδα για τον 37χρονο στην Αγία Γαλήνη ήταν οι... γείτονες που τον βοηθούσαν

Μία νέα μέρα ξημερώνει πλέον για τον 37χρονο Κρητικό, ο οποίος συγκλόνισε όλη την Κρήτη, καθώς ζούσε ολομόναχος μέσα σε ακαθαρσίες και μέσα σε λίγα τετραγωνικά, στην Αγία Γαλήνη.

Το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι και πιο επιτακτική από ποτέ ήταν η ανάγκη μεταφοράς του σε ένα ίδρυμα για την 24ωρη περίθαλψή του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το neakriti.gr, ανακοινώθηκε ότι ο Τ.Γ. μεταφέρεται πλέον σε Ίδρυμα των Χανίων, γεγονός που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Μανόλη Φουντιδάκη, το ίδρυμα επικοινώνησε με συγγενικά πρόσωπα του 37χρονου και ανακοίνωσε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί πλέον στο χώρο. Έτσι δύο συγχωριανοί του τον μετέφεραν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά όπου τον περίμενε μια ζεστή αγκαλιά και το πρώτο πράγμα που του προσφέρθηκε είναι να κάνει μπάνιο. 

«Η δημοσιοποίηση του θέματος βοήθησε ώστε να υπάρξει ευχάριστη εξέλιξη», τόνισε ο κ. Φουντιδάκης μιλώντας στο neakriti.gr. «Εμείς είπαμε στον Τ.Γ. ότι το δωμάτιό του θα παραμένει πάντα εδώ σε περίπτωση που το χρειαστεί», τόνισε ο ίδιος.  

Από την πλευρά του ο Τ.Γ. ψέλλισε συγκινημένος - και μέσα από την καρδιά του - δύο λέξεις: «Ευχαριστώ πολύ!».

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος, συγκλόνισε με την ιστορία του, τους Κρητικούς, οι οποίοι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να βοηθήσουν.

Στήριγμα για τον 37χρονο οι γείτονες

Μόνη ελπίδα, μέχρι σήμερα για τον 37χρονο οι... γείτονες που τον βοηθούσαν και τον στήριζαν όπως μπορούσαν.

Μέχρι σήμερα, ζει ολομόναχος μέσα λίγα τετραγωνικά, πολλές φορές ξαπλωμένος για ώρες σε κρεβάτι -μέχρι να τον βοηθήσει κάποιος να σηκωθεί - φαγητό του προσφέρει η γειτονιά και μόνη του παρέα οι κάτοικοι της περιοχής που τον θυμούνται έστω και για λίγο.

Ο 37χρονος  Τ.Γ. που είναι ΑμΕΑ, ζει στην Αγία Γαλήνη και «παλεύει» καθημερινά για την επιβίωσή του αφού δεν έχει κανένα απολύτως στήριγμα, ο πατέρας του πέθανε, η μητέρα του δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα στενά συγγενικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρει με αγωνία και πικρία κάτοικος της περιοχής: «ο 37χρονος παλαιότερα κινείτο μόνος του αλλά τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί καν να μετακινηθεί από το κρεβάτι. Πολλές φορές τον βρίσκουμε ξαπλωμένο δίπλα στις ακαθαρσίες. Νοικιάζει ένα δωμάτιο και τον φροντίζουν οι συγχωριανοί. Χρειάζεται όμως καθετήρα, πάνες ακράτειας, καθαριότητα και να ζει με αξιοπρέπεια…»

Η εικόνα του 37χρονου «πονάει» βαθιά όσους τον γνωρίζουν, αφού μόνος του δίνει το δικό του αγώνα και προσπαθεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία, χωρίς το κράτος να έχει δείξει το κοινωνικό του «πρόσωπο» πέρα από τους ανθρώπους του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' που τον επισκέπτονται και χωρίς προς το παρόν να διακρίνεται μια χαραμάδα ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Στο παρελθόν έχει μεταφερθεί ακόμα και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ωστόσο μετά την ιατρική φροντίδα που προσφέρθηκε, ζητήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι του και μάλιστα σύμφωνα με τους γείτονες, χωρίς ασθενοφόρο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News