Σε τροχιά υλοποίησης η νέα Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων & ΧΥΤΥ Αμαρίο

Ρέθυμνο
Σε τροχιά υλοποίησης η νέα Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων & ΧΥΤΥ Αμαρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την Μονάδα Απορριμμάτων που θα καλύψει όλο το Ρέθυμνο

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, έπεσαν οι υπογραφές για το έργο του ΧΥΤΥ Αμαρίου.

Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη, που τόσο περήφανη θα ήταν για τις σημερινές υπογραφές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά το τελικό στάδιο ωρίμανσης του έργου.

Η κατασκευή της μονάδας θα κοστίσει συνολικά 35 εκ. ευρώ και η πενταετής λειτουργία θα έχει κόστος πάνω από 12 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία για πέντε χρόνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ Αμαρίου με δυναμικότητα 43.000 κυβικά το έτος και θα εξυπηρετεί τους δήμους της ΠΕ Ρεθύμνου, θα παράγει βιοαέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και θερμική ενέργεια, όπως και δύο είδη κομπόστ, εισάγοντας το Ρέθυμνο στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν οι υποδομές στα Χανιά και υλοποιούνται τα έργα στο Ρέθυμνο και την Χερσόνησο, όπως και η μονάδα κομποστοποίησης στις Αρχάνες που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή, Αστερουσίων, Γόρτυνας, Φαιστού, ενώ θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των νέων έργων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων στο Ηράκλειο και στη Σητεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News