Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: «Παίξε μαζί μας και γίνε κι εσύ οδηγός»

Ρέθυμνο
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: «Παίξε μαζί μας και γίνε κι εσύ οδηγός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλεί παιδιά και νέους να γίνουν μέλη

Στην μεγάλη του παρέα καλεί τα παιδιά το Τοπικό Τμήμα Ρεθύμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που καλεί τους νέους να αποκτήσουν εμπειρίες και μαθαίνουν να ζουν με αξίες, όπως ο σεβασμός, η πίστη, η συνεργασία και η φιλία.

Όπως αναφέρει:

Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η "πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου" σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 145 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.

Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών). Το σύνολο των δραστηριοτήτων που βασίζονται στην οδηγική ιδεολογία και έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα αποτελούν το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα. Μέσα από σύγχρονες δραστηριότητες, σε συνδυασμό με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σύστημα αυτοδιοίκησης και ατομικής προόδου, τα παιδιά και οι νέοι αποκτούν εμπειρίες και μαθαίνουν να ζουν με αξίες, όπως ο σεβασμός, η πίστη, η συνεργασία και η φιλία.

Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά και οι νέοι χωρίζονται σε 4 μεγάλες ηλιακές ομάδες που αποτελούν τους 4 Κλάδους: Τα Αστέρια, κορίτσια και αγόρια 5 έως 7 ετών Τα Πουλιά, κορίτσια και αγόρια 7 έως 11 ετών Τους Οδηγούς, κορίτσια και αγόρια 11 έως 14 ετών Τους Μεγάλους Οδηγούς, κορίτσια και αγόρια 14 έως 17 ετών.

 (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News