Ρέθυμνο

Γέφυρα Σταυρωμένου: «Μάχη» με το χρόνο & τη γραφειοκρατία για τις εργασίες

Το πρόβλημα παραμένει οκτώ μήνες μετά

8 μήνες μετά, το χάσμα παραμένει επιτόπου στο βόρειο τμήμα της διπλής γέφυρας που ενώνει Σφακάκι με Σταυρωμένο, στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Μάχη με τον χρόνο και την γραφειοκρατία δίνουν οι ιθύνοντες, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας που ενώνει το Σφακάκι με τον Σταυρωμένο, στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου και δίπλα στον ΒΟΑΚ.

Έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα για τους πεζούς και τους μαθητές των γειτονικών σχολείων και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε εντός δεκαπενθημέρου να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Η εργοταξιακή σήμανση πρέπει να εγκριθεί τόσο από την τροχαία Ρεθύμνου, όσο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, ενώ παράλληλα θα χτιστεί τοιχίο στήριξης του ΒΟΑΚ και θα γίνουν και έργα απορροής των υδάτων, βόρεια από την ιρλανδική διάβαση και τον ΒΟΑΚ, όπως και θα διευθετηθεί η ροή του ποταμιού.

6,5 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στην δημοτική ενότητα Αρκαδίου συνολικά για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία του Φλεβάρη του 2019. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις ύψους 220 χιλιάδων ευρώ θα γίνουν με χρήματα που είχε εξοικονομήσει η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια