Δολοφονία Άνω Μέρος: Ισόβια στον 25χρονο - «Καμπάνα» και στον αδερφό του

Χανιά
Δολοφονία Άνω Μέρος: Ισόβια στον 25χρονο - «Καμπάνα» και στον αδερφό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν από τους δύο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Χανίων στον 25χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος τον Ιούλιο του 2018.

Τον έκρινε δε ένοχο κατά πλειοψηφία και για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, επιβάλλοντάς του άλλα 14 χρόνια.

Στον 26χρονο αδερφό του τον οποίο έκρινε επίσης ένοχο για άμεση συνέργεια και στις δύο πράξεις του 25χρονου επέβαλε συνολική ποινή 19 ετών και τριών μηνών. 

Δικαιωμένη εμφανίσθηκε η οικογένεια του άτυχου κτηνοτρόφου στο άκουσμα της ποινής που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στα δύο αδέλφια για το φονικό στο Άνω Μέρος.

Η κόρη του 63χρονου Ελένη Τζίτζικα, αφού ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη ευχήθηκε στον πατέρα της «καλή ανάπαυση εκεί που τον στείλανε».

Συντετριμμένη η νύφη του θύματος Ελένη Κωνσταντάκη, είπε ότι η οικογένεια της δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο κύκλος αίματος, ωστόσο κατέστησε υπεύθυνη την οικογένεια των κατηγορουμένων για οτιδήποτε συμβεί στον σύζυγο ή τα παιδιά της.

«Φοβόμαστε. Δε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο χωριό. Πήρα τα κοπέλια μου και φύγαμε. Αλλά να σταματήσει εδώ το πράμα. Εμείς δε δίνουμε συνέχεια. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να Έχουν γονείς στο χώμα. Δε θέλω τον άντρα μου στο φέρετρο», είπε χαρακτηριστικά.

Κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν

Ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 25 και 26 ετών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε για τον βασικό κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης συν δέκα χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του νεαρού Αλβανού.

Για τον αδερφό του πρότεινε δεκαπέντε χρόνια για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, συν οκτώ χρόνια για την άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον 26χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Για τον 25χρονο ζήτησαν την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News