«Εξαφανίστηκαν» εν ριπή οφθαλμού τα ραντεβού για τον μαστογράφο

Ρέθυμνο
«Εξαφανίστηκαν» εν ριπή οφθαλμού τα ραντεβού για τον μαστογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε χρόνο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της περιφέρειας Κρήτης "αγκυροβολεί" στα αστικά κέντρα

Σχεδόν αμέσως εξαντλήθηκαν τα ραντεβού στον κινητό ματογράφο της περιφέρειας Κρήτης που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο. Η τεχνολογία έχει κάνει το θαύμα της, όχι μόνο γιατί πλέον η εξέταση είναι γρήγορη και αξιόπιστη, αλλά και στην ενημέρωση των γυναικών που μέσα σε λίγη ώρα εξανέμισαν τα ραντεβού μέσω των... μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου που βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες, τις κάλεσε να συμμετάσχουν στην εκστρατεία πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ». Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του, κάλεσε τον γυναικείο πληθυσμό να υποβληθεί σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης από την μονάδα του Κινητού Μαστογράφου της Περιφέρειας, σε γυναίκες του Ρεθύμνου, που είτε δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στον απαιτούμενο έλεγχο λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Τα ραντεβού εξαντλήθηκαν αμέσως για την τριήμερη δράση που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με αρκετές γυναίκες να έχουν ενημερωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε χρόνο η κινητή μονάδα μαστογραφίας της περιφέρειας Κρήτης "αγκυροβολεί" στα αστικά κέντρα, αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά, οπότε και συνολικά 3.000 γυναίκες προσέρχονται για εξέταση. 

Με την ψηφιακή μαστογραφία λαμβάνονται εικόνες υψηλής ανάλυσης που συντελούν στην πρώιμη διάγνωση καρκίνου του μαστού. Οι εικόνες είναι αποθηκευμένες σε ηλεκτρονική μορφή, γεγονός που τις τις διατηρεί αναλλοίωτες για χρόνια, σε αντίθεση με τα φιλμ της αναλογικής μαστογραφίας και που επιτρέπει επεξεργασία τους, μειώνοντας έτσι τις άσκοπες επαναλήψεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News