Ρέθυμνο

Φράγμα Ποταμών: 585 χιλιάδες ευρώ για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Ο ΟΑΚ χρηματοδοτεί τις εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου

Με 585.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην περιοχή του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, από την κακοκαιρία.

Όπως αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για τις ζημιές που προκλήθηκαν τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 και στην ευρύτερη περιοχή του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν μεγάλης κλίμακας καταστροφές. Αναφέρονται χαρακτηριστικά: κορεσμός εδαφών, υπερχείλιση χειμάρρων, διαβρώσεις, κατολισθήσεις που επηρέασαν σε επίπεδο υδατοπαροχής και στερεοπαροχής τα ρέματα που συμβάλλουν στο φράγμα.

Όπςω αναγράφεται στην ανακοίνωση, «Ο ΟΑΚ Α.Ε., ως υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπέβαλε τεχνικό δελτίο για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργασίες για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση οδοστρώματος, απομάκρυνση  φερτών υλικών, προστασία πρανών με συρματοκιβώτια, κατασκευή τεχνικών (κ.α). Η αναγκαιότητα του έργου υποστηρίχθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα την άμεση χρηματοδότησή του. Ο ΟΑΚ Α.Ε. προχωρά αμέσως στην προετοιμασία δημοπράτησης του έργου με την κατεπείγουσα διαδικασία που προβλέπεται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ώστε να είναι εφικτή η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης κατά το δυνατόν συντομότερο.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια