Ρέθυμνο

Οριακά λειτουργούν τέσσερις κλινικές στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

«Σφαδάζει» από τις ελλείψεις το Νοσοκομείο στο Ρέθυμνο

Οριακά λειτουργούν 4 από τις κλινικές του νοσοκομείου Ρεθύμνου και παρά τις εξαγγελίες της ΥΠΕ για πρόσληψη προσωπικού, ένας αντί για 15 θα είναι ο γιατρός που θα στελεχώσει τη μοναδική δομή στην περιφερειακή ενότητα συν το λοιπό προσωπικό.

Η ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου ζητά αύξηση των ειδικευμένων γιατρών, άμβλυνση της γραφειοκρατίας στις επικουρικές προσλήψεις, όπως και τον καθορισμό... άγονων θέσεων για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σταγόνα στον ωκεανό είναι οι νέες προσλήψεις που εξήγγειλε η ΥΠΕ Κρήτης, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου, αφού οι 15 γιατροί που αναμένονταν με μόνιμες προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές, εν τέλει έγιναν πρόληψη ενός γιατρού και λοιπού προσωπικού.

Παράλληλα, η γραφειοκρατία και πάλι αύξησε τον χρόνο των επικουρικών προσλήψεων από 14 μέρες που είχε μειωθεί σε άνω του μήνα.

Μόλις 18 αντί για 58 είναι οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με αποτέλεσμα 4 κλινικές να κινδυνεύουν με λουκέτο, αφού η πλειοψηφία των γιατρών καλείται να εφημερεύει στις 15 μέρες του μήνα, πράγμα απάνθρωπο και αδύνατο.

Την ίδια ώρα αρκετές κλινικές δεν μπορούν να έχουν πλήρες πρόγραμμα εφημεριών με αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να τα διαχειρίζονται παθολόγοι και χειρούργοι ή και να διακομίζονται σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σε υπόμνημά τους οι γιατροί της ένωσης ΕΣΥ Ρεθύμνου, ζητούν να προκηρυχθούν θέσεις με λιγότερες απαιτήσεις, πχ να μην έχει ολοκληρωθεί το αγροτικό των γιατρών και χαρακτηρίζοντάς τις ως άγονες να έχουν περισσότερες πιθανότητες πλήρωσης. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής της αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια