Ρέθυμνο

Τρίτη απόπειρα εμπρησμού μέσα σε μισό μήνα στο Ρέθυμνο

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Ως μήνυμα από τον εμπρηστή φέρεται να διαχειρίζεται η τρίτη απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς στα νότια της πόλης του Ρεθύμνου μέσα σε μισό μήνα

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ρεθύμνου και η Πολιτική Προστασία του δήμου σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί οτιδήποτε χειρότερο. Ταυτόχρονα, ξεκινά και η μάχη της αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλο τον δήμο και ιδίως στις καμένες εκτάσεις.

Αποκλείει τα τεχνολογικά αίτια πρόκλησης και φαίνεται να είναι η τρίτη εμπρηστική φωτιά, νότια της πόλης του Ρεθύμνου μέσα σε λιγότερο από μισό μήνα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη.

Η πολιτική προστασία του δήμου Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο παραμένει σε επιφυλακή για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όποτε χρειαστεί.

Οι αλλεπάλληλες προκλήσεις πυρκαγιάς στα ήδη καμμένα, δεν αποκλείεται να είναι ένα μήνυμα από τον εμπρηστή που έθεσε σε κίνδυνο μια ολόκληρη πόλη, όταν την πρώτη φορά, στις 4 Οκτωβρίου, έπνεαν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, το θερμόμετρο ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου και η σχετική υγρασία ήταν πολύ χαμηλή. Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες θα τιμωρηθούν, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει επί ποδός για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Την ίδια ώρα, ξεκινά μάχη για την πρόληψη πλημμύρας στο σύνολο του δήμου, αλλά και τις καμένες εκτάσεις στον Μασταμπά και τα Τρία Μοναστήρια, από την είσοδο της πόλης και σε όλη την περιοχή του κόμβου Σπηλίου, μιας και τώρα ο κίνδυνος από την διάβρωση του εδάφους και τα φερτά υλικά, μετά την αποψίλωση της περιοχής από την φωτιά, είναι δεδομένος και ιδιαίτερα ανησυχητικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια