Τροχαίο δυστύχημα με 7 άτομα στη Σκαλέτα: Στη ΜΕΘ Παίδων η 5χρονη

Ρέθυμνο
Τροχαίο δυστύχημα με 7 άτομα στη Σκαλέτα: Στη ΜΕΘ Παίδων η 5χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία και όχι μόνο από το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στο Ρέθυμνο

Άλλος ένας άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην εθνική οδό στο ύψος της Σκαλέτας Ρεθύμνου, μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Από τα οχήματα ανασύρθηκε νεκρή μία 80χρονη γυναίκα, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν ένα 5χρονο κοριτσάκι με την 2,5 ετών αδερφή της, μαζί με τη μητέρα τους.

Στο ένα όχημα που επέβαινε και η 80χρονη, ανασύρθηκαν ακόμη σοβαρά τραυματίες ένα ζευγάρι ηλικίας 56 ετών και ο 55χρονος γιος της 80χρονης γυναίκας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Οι τραυματίες αρχικά μεταφέρθηκαν όλοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κυρίως των παιδιών, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μαζί με τη μητέρα τους.

Στο ΠΑΓΝΗ μητέρα και δύο παιδιά

Από νωρίς το απόγευμα η 5χρονη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διασωληνωμένη σε σοβαρότερη κατάσταση μαζί με τη μικρότερη αδερφή της ηλικίας 2,5 ετών, η οποία είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς και τη μητέρα τους. Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες από την πρώτη στιγμή. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννη Τασσόπουλο, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, νωρίτερα: «Μεταφέρθηκαν μητέρα και παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Το 5χρονο κοριτσάκι που είναι και πιο σοβαρά, καθώς φέρει πολλά και σοβαρά τραύματα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ το 2,5 ετών κοριτσάκι φέρει και αυτό σοβαρά τραύματα, ωστόσο είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αδερφή της» η οποία υπεβλήθη σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο, το 2,5 ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου και θα νοσηλευτεί, η μητέρα των δύο παιδιών σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, είναι σε καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύεται και εκείνη στο ΠΑΓΝΗ.

Στη ΜΕΘ Παίδων η 5χρονη

Μετά από μία πολύωρη χειρουργική επέμβαση η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής η 5χρονη, η οποία φέρει πολλά και σοβαρά τραύματα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιάννη Φανουργιάκη «το κοριτσάκι βγήκε από το χειρουργείο. Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων. Είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Παιδοχειρουργοί και νευροχειρουργοί είναι δίπλα της».

Σύμφωνα με τον ίδιο η 2,5 ετών αδερφή της «έχει ορθοπεδικής φύσεως τραύματα και θα εξακολουθήσει να νοσηλεύεται στην Χειρουργική Παίδων».

Οι τραυματίες στο δεύτερο όχημα

Στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου τραυματισμένοι από το σοβαρό τροχαίο και το ένα ζευγάρι ηλικίας 56 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο δεύτερο όχημα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη «η 56χρονη γυναίκα υπεβλήθη ήδη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο επίσης 56χρονος σύζυγός της, θα υποβληθεί και εκείνος αργότερα, ωστόσο είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι η σύζυγός του».

Στο δεύτερο αυτοκίνητο επίσης επέβαινε και ένας άνδρας 55 ετών - γιος της 80χρονης που έχασε τη ζωή της - ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη είναι καλά στην υγεία του και δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News