Δίκη για το φόνο Δουρουντάκη: Στο «κόκκινο» η ένταση για τη «φονική καραμπίνα»

Ρέθυμνο
Δίκη για το φόνο Δουρουντάκη: Στο «κόκκινο» η ένταση για τη «φονική καραμπίνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, η δίκη διακόπηκε και - όπως έγινε γνωστό - θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Στιγμές μεγάλης έντασης επικράτησαν σήμερα, στο Ρέθυμνο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018.

Η ένταση προκλήθηκε με το ξεκίνημα της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου όταν προσκομίστηκε στην Έδρα από την πλευρά της υπεράσπισης έγγραφο σύμφωνα με το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία η καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Δουρουντάκη.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η παράδοση του όπλου στην ΕΛ.ΑΣ. έγινε την περασμένη Τετάρτη από συγγενικό πρόσωπο του 45χρονου Κρητικού που φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον 70χρονο άνδρα.

Αμφισβητώντας ότι το όπλο που παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν αυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του συζύγου της, η χήρα του Δουρουντάκη ξέσπασε με βαριές εκφράσεις κατά των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Μετά από τόσους μήνες τη φέρατε την καραμπίνα; Πόσους αθώους έχει σκοτώσει η καραμπίνα όλο αυτόν τον καιρό;» φώναξε η χήρα του Παντελή Δουρουντάκη στα δύο αδέρφια που είναι κατηγορούμενοι.

Τελικά, μετά από λίγη ώρα, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με τη συνέχιση της κατάθεσης ενός αστυνομικού, αλλά και του γιού του θανόντος.

Διεκόπη λόγω… φωτιάς!

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, η δίκη διακόπηκε και –όπως έγινε γνωστό- θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

Η διακοπή της δίκης έγινε, πάντως, λόγω απρόσμενων εξελίξεων: Η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου αναγκάστηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα, καθώς η πυρκαγιά μαινόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ανησυχία για τους οικείους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News