Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στα προάστια του Ρεθύμνου - Εκκενώθηκε σχολείο

Ρέθυμνο
Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στα προάστια του Ρεθύμνου - Εκκενώθηκε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έθεσε σε κινητοποίηση μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, καθώς και πολίτες στο Ρέθυμνο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε κόμβο στα προάστια του Ρεθύμνου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, θέτοντας σε συναγερμό Πυροσβεστική και κατοίκους της περιοχής.

Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια, ενώ από νωρίς και για προληπτικούς λόγους έκλεισε 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 10ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται.

Στο σημείο άμεσα έσπευσε πυροσβεστική δύναμη 7 οχημάτων και 16 ανδρών, καθώς και ενός πεζοπόρου τμήματος, ενώ επιστρατεύτηκε ακόμα και πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκης, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι δεν απειλήθηκαν σπίτια.

Στο σημείο μετέβη πάντως, και ο ίδιος, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εμπόδιζαν κατά πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Ένοικοι βγήκαν στην ταράτσα

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στο neakriti.gr: «Η φωτιά ξεκίνησε από τον Μασταμπά και έφτασε κοντά σε σπίτια. Από το μπαλκόνι του σπιτιού μου έβλεπα ανθρώπους να βγαίνουν στην ταράτσα και άλλοι να βγαίνουν από τα σπίτια. Υπήρχαν τρεις έως τέσσσερις εστίες και εάν η φωτιά κατευθυνόταν προς τα Πευκάκια θα καιγόταν στο δάσος».

Σε νεότερη ενήμερωση, ο κ. Λαγουδάκης υποστήριξε ότι μετά τις 16:00 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση εξαιτίας των θυελλωδών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή, η  πυροσβεστική εφιστά την προσοχή σε όλους και κυρίως σε όσους βρεθούν στην ύπαιθρο, να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Έκλεισε για λίγο η εθνική

Λόγω της φωτιάς δημιουργήθηκαν ουρές αυτοκινήτων στην είσοδο του Ρεθύμνου και έκλεισε για λίγο ο ΒΟΑΚ. 

Τροχονόμος διέκοψε την κυκλοφορία από ΜισΊρια προς Ρέθυμνο (εντός του Ρεθύμνου) προκειμένου να «απεγκλωβίζονται» όσοι οδηγοί που εισέρχονται από το ΒΟΑΚ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε στους δρόμους της πόλης.

Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Γιαλλουράκης - goodnet.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News