Ρέθυμνο

«Έφηβος» ετών 87 - Η απίστευτη ιστορία του Μάρατ που ζει στο αυτοκίνητο του στο Ρέθυμνο

Όταν η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

Ο Μάρατ είναι 87 χρόνων και είχε όνειρο να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής των προγόνων του, την Ελλάδα. Πέρυσι επισκέφτηκε για διακοπές την Κρήτη και φέτος ζει μόνιμα στο Ρέθυμνο, αλλά σε... αυτοκίνητο.

 Με αξιοπρέπεια ζητά έναν τόπο κατοικίας που να μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο με την σύνταξή του, σε μια περιοχή όμως που τα ενοίκια έχουν πάρει την ανηφόρα.

Ο Μάρατ είναι Ευρωπαίος πολίτης από τη Λετονία, αισθάνεται όμως Έλληνας με καταγωγή από την Κριμαία, απ' 'όπου και εκδιώχθηκαν οι πρόγονοί του. Παραμένει πάντα νέος στην καρδιά και επιδίδεται με αγάπη σε θαλάσσια σπορ παρά τα 87 του χρόνια, έχει βρει τον παράδεισό του επί γης στο Ρέθυμνο και στην υπέροχη παραλία του.

Σε πείσμα των δυσκολιών εδώ και δύο μήνες διαμένει στο αυτοκίνητό του, τού επεστράφησαν οι πινακίδες, αφού διαπιστώθηκε ότι μόλις πέρυσι κατάφερε να ανανεώσει την άδεια οδήγησής του!

Στην μετάφραση και τη συνεννόηση βοήθησε η Ίνγκα Ζαφειριάδη και η ίδια επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Με τον σύζυγό της και την κόρη τους είναι σαν οικογένεια για τον Μάρατ, τον βοηθούν να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και το μόνο που ζητούν είναι μια στέγη για τον υπερήλικα και πάντα νέο φίλο τους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια