Από το καλό στο καλύτερο… η ανακύκλωση στο Ρέθυμνο - «Πονοκέφαλος» οι σταθμοί μεταφόρτωσης

Ρέθυμνο
Από το καλό στο καλύτερο… η ανακύκλωση στο Ρέθυμνο - «Πονοκέφαλος» οι σταθμοί μεταφόρτωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πονοκέφαλος παραμένει η χωροθέτηση των δομών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Εκατό τοις εκατό κάλυψη στην ανακύκλωση μέσα στο 2019 επιδιώκει να καταφέρει ο δήμος Ρεθύμνου, μετά και τα αυξημένα ποσοστά ανακύκλωσης που καταγράφει σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πονοκέφαλος ωστόσο για την υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου παραμένει η χωροθέτηση των δομών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπως και το γεγονός ότι αρκετοί δημότες απορρίπτουν σκουπίδια εκτός κάδων...

Από το καλό στο καλύτερο είναι οι επιδόσεις του δήμου Ρεθύμνου, αφού φαίνεται ότι οι δημότες το ρίχνουν για τα καλά στην ανακύκλωση.

Τι κι αν πανελλαδικά τα ποσοστά είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η εικόνα του Ρεθύμνου είναι τόσο καλύτερη που μέσα στο 2019, η υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου, έχει ως στόχο να καλύψει το 100% του δήμου με κάδους ανακύκλωσης, ακόμα και στα απομακρυσμένα χωριά.

Αυτό για το οποίο εφιστά την προσοχή η υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου στους πολίτες, είναι να μην αφήνουν τα απορρίμματά τους εκτός των κάδων, μιας και στο σύνολο τους έχουν αντικατασταθεί οι παλαιότεροι κι έτσι πατώντας τον ποδομοχλό, μπορεί κάποιος εύκολα και καθαρά να απορρίψει τα σκουπίδια του.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ζήτημα της χωροθέτησης ΣΜΑ του δήμου Ρεθύμνου, αφού δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη περιοχή για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων με τον δήμο να σχεδιάζει τον διαχωρισμό του πράσινου σημείου όπου θα εναποτίθενται από τους δημότες τα σχετικά απορρίμματα, από τον σταθμό μεταφόρτωσης της υπηρεσίας, μέχρι να μεταφέρονται τα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ Αμαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News