Δολοφονία Άνω Μέρος: Πρόταση ενοχής για τους αδερφούς - «Έβριζε τα κόκαλα του παππού»

Ρέθυμνο
Δολοφονία Άνω Μέρος: Πρόταση ενοχής για τους αδερφούς - «Έβριζε τα κόκαλα του παππού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστήριξαν τα δύο αδέρφια στη διάρκεια της δίκης

Την ενοχή των δύο αδελφών ,25 και 26 ετών αντίστοιχα, για τη δολοφονία σε βάρος του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου τον Ιούλιο του 2018, πρότεινε ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου συνεχίστηκε σήμερα η πολύκροτη δίκη. Νωρίς το απόγευμα η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα ενώ το δικαστήριο θα συνεδριάσει στις 23 Οκτωβρίου για την έκδοση της ετυμηγορίας του.

Η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος είχε δεχτεί θανάσιμους πυροβολισμούς συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των δύο κατηγορουμένων και της συζύγου του ενός. Ο βασικός κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία σε βάρος του κτηνοτρόφου, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και ότι ήθελε απλώς να το φοβίσει καθώς βρισκόταν σε άμυνα. Υποστήριξε ακόμα, ότι ο 63χρονος ήταν προκλητικός, ότι είχαν κτηνοτροφικές διαφορές με την οικογένεια τους κι ότι τη μοιραία μέρα άρχισε να βρίζει αναίτια τον 25χρονο με αφορμή και πάλι τα αιγοπρόβατα.

Όμως ούτε ο 26χρονος αδελφός του και συγκατηγορούμενος του για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αποδέχτηκε ότι είχε εμπλοκή. Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών την ώρα της δολοφονίας του άτυχου 63χρονου, κάτι που έρχεται να αντικρούσει η κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, ενός Αλβανού, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 63χρονο και ο οποίος κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή οπότε και ήταν σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία. Ο 25χρονος Αλβανός, είχε πει ότι τα δύο αδέλφια είχαν στήσει «παγίδα θανάτου» σε βάρος του 63χρονου.

«Το θύμα του έβριζε τα κόκαλα του παππού»

Καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου ο 25χρονος είπε μεταξύ άλλων: «Είχε την κατσούνα στον ώμο και έβριζε .Μου έλεγε να πάρω τα πρόβατα μου. Τον έβρισα κι εγώ και μπήκα στο αυτοκίνητο για να φύγω».  Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κατευθύνθηκε προς το σπίτι του αλλά ότι δεν μπήκε στο χωριό. Είπε πως το θύμα του έβριζε τα κόκαλα του παππού του και πως του ζήτησε το λόγο.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας, αν ο Αλβανός αυτόπτης μάρτυρας λέει ψέματα , ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως αν ήθελε να σκοτώσει τον 63χρονο θα το είχε κάνει στις έξι το πρωί ,όταν τον συνάντησε την πρώτη φορά και ήταν μόνος.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο 26χρονος αδελφός του ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 63χρονου και για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας τού 25χρονου Αλβανού. Αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν υποστηρίζοντας: «Έμαθα για τη φασαρία και προσπάθησα να βρω τον αδελφό μου. Τον έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν είχε σήμα. Ανησύχησα επειδή με το θύμα είχαμε διαφορές από παλιά».

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη τα δύο αδέρφια, την ώρα που ο 25χρονος κατηγορούμενος έκλεισε - με το αυτοκίνητο που οδηγούσε - τον δρόμο στο αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο 63χρονος και ο νεαρός συνεπιβάτης του, ο 26χρονος αδερφός του έκλεισε τον δρόμο - από την πίσω πλευρά - εμποδίζοντας τη διαφυγή του αγροτικού, δεδομένης και της ιδιαίτερης στενότητας του δρόμου. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, την ώρα που ο 25χρονος πυροβολούσε, ο 26χρονος ήλεγχε την περιοχή μήπως εμφανιστεί κάποιο άλλο άτομο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News