Ρέθυμνο

Με το φόβο & τον τρόμο της διάρρηξης ζουν οι κάτοικοι στον Σταυρωμένο

Με τον εφιάλτη τη διάρρηξης ζουν οι κάτοικοι του Εσταυρωμένου

Ποιες οι σαφείς ενδείξεις των κατοίκων της περιοχής για τους δράστες και πώς ενημερώνονται

Με τον εφιάλτη της διάρρηξης ζουν οι κάτοικοι στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου, αφού παρά την αυξημένη αστυνόμευση, την ενημέρωση από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα κρούσματα παραμένουν αρκετά και συχνά.

Οι κάτοικοι έχουν συστήσει ακόμα και ψηφιακή ομάδα άμεσης ειδοποίησης για οτιδήποτε ύποπτο, ενώ δηλώνουν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.

«Κάποιος δεν πέτυχε τον κλέφτη μέσα, γιατί αν τον πετύχει, φοβάμαι ότι θα έχουμε θύματα», δηλώνει στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ο Δημήτρης Σερλής, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαμαλευρίου.

Με το φόβο και τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι στον Σταυρωμένο Ρεθύμνου που εξακολουθούν να αισθάνονται ανήμποροι μπροστά στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον περασμένο Μάιο ξεκίνησαν οι πρώτες κλοπές που έχουν ενταθεί το τελευταίο τρίμηνο με τους κατοίκους να έχουν δημιουργήσει μια ομάδα σε εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων με 150 περίπου συμμετέχοντες να ενημερώνουν απευθείας για οτιδήποτε ύποπτο.

Τις επόμενες μέρες, εκπρόσωποι των κατοίκων θα συναντηθούν με την τοπική αστυνομία και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους για να τους γνωστοποιήσουν εκ νέου το θέμα, έτσι ώστε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Και ενώ στην πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση της αστυνομίας, τονίστηκε ότι δε θα πρέπει να υποψιάζονται «ο ένας τον άλλο», οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει κάποιος εκ των έσω που ενημερώνει τους δράστες των κλοπών με το τελευταίο κρούσμα να αίρει οποιαδήποτε αμφιβολία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χαμαλευρίου, Δημήτρη Σερλή.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο βανδαλισμός στα χωριά Αστέρι, Χαμαλεύρι, Σταυρωμένος, όπου άγνωστοι δράστες έσπασαν 20 καθρέπτες αυτοκινήτων. Οι κάτοικοι πια αισθάνονται τόσο ανασφαλείς, όπως το 2012 που μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε δολοφονηθεί από κακοποιούς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια