Δίκη Δουρουντάκη: Διακόπηκε για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Ρέθυμνο
Δίκη Δουρουντάκη: Διακόπηκε για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν οι καταθέσεις της συζύγου και της κόρης του θύματος

Συνεχίστηκε σήμερα με αποκαλύψεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η δίκη για τη δολοφονία του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη, τον Μάρτιο του 2018, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με απευθείας αναβολή. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του εκλιπόντος, αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και νέα διακοπή της εκδίκασης για τον Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της συζύγου και της κόρης του θύματος, ο άτυχος 70χρονος εντοπίστηκε διαμελισμένος και ενώ είχε βρει τραγικό θάνατο από σφαίρα καραμπίνας, σοκάροντας την κοινή γνώμη για το ειδεχθές του εγκλήματος.

Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο ήταν αυστηρά από το πρωί, με την παρουσία αστυνομικών, ενώ διενεργούνταν έλεγχοι με ηλεκτρονικά μέσα, κατά την είσοδο στην αίθουσα όσων ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Εν τέλει, στις 3 μετά το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακοπή της δίκης και συνέχισή της, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Το φρικτό έγκλημα

Ο αείμνηστος Παντελής Δουρουντάκης βρέθηκε νεκρός περίπου 3,5 μήνες μετά την εξαφάνισή του, θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του σε βάθος 5 μέτρων σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού Χανίων. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, αμέσως μετά την έναρξη της δίκης το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τρίτη 24/9.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέρφια 39 και 44 ετών. Ο 44χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 39χρονος αδελφός του, που κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News