Μάθημα με τον Ross Daly στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ρέθυμνο
Μάθημα με τον Ross Daly στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τομέας Θεατρικών-Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών ενισχύει ακόμα περισσότερο την δημιουργική παρουσία του στην πόλη και το Πανεπιστήμιο

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του με τον γνωστό ερευνητή, δάσκαλο και δεξιοτέχνη της κρητικής αλλά και της ευρύτερης ανατολικής μουσικής Ross Daly.

Ο καλλιτέχνης, για τον οποίο δεν χρειάζονται συστάσεις, θα διδάσκει για το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020 στο πλαίσιο του προπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Φιλολογίας, το μάθημα ΜΝΕΦ 104 κάθε Πέμπτη και ώρα 14.30-17.30.

Τίτλος του μαθήματος είναι «Οι τροπικές παραδόσεις της Ασίας, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και το περιεχόμενό του στήνει γέφυρες ανάμεσα στις μουσικές της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, με κομβικό το ρόλο της Κρήτης, με τις αντίστοιχες της Ασίας.

Η πρωτοβουλία να ξαναζωντανέψει η διδασκαλία της Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιείται με τη χορηγία της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, την οποία το Τμήμα Φιλολογίας ευχαριστεί και από τη θέση αυτή.

Με τη συνεργασία αυτή, ο Τομέας Θεατρικών-Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών ενισχύει ακόμα περισσότερο την δημιουργική παρουσία του στην πόλη και το Πανεπιστήμιο, καθώς παράλληλα συνεχίζονται για τρίτη χρονιά τα σεμινάρια ρυθμού και κρουστών για φοιτητές και καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διοργανώνει σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, τα οποία έχουν μέχρι σήμερα παρακολουθήσει χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση εκατοντάδες συμμετεχόντων. Στα σεμινάρια αυτά, που πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, βασικός εισηγητής είναι ο δεξιοτέχνης και ερευνητής της κρητικής μουσικής Γιάννης Παπατζανής, ενώ μια σειρά άλλων εισηγητών εμπλουτίζει το σχετικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News