Πτώχευση Thomas Cook: Δε θα πληρωθούν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Πτώχευση Thomas Cook: Δε θα πληρωθούν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αγωνιούν για την επόμενη τουριστική σεζόν

Απλήρωτοι θα παραμείνουν οι ξενοδόχοι για τα δωμάτια που χρεώθηκαν στο τουριστικό πρακτορείο Thomas Cook από τις 15 Ιουνίου 2019 και εντεύθεν μετά την χρεοκοπία της εταιρείας.

Στην Κρήτη 400.000 επισκέπτες έρχονταν στο νησί μέσω της Thomas Cook, με τις συνέπειες να είναι καταιγιστικές για τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτο Μπερέτη, από τις αρχές του καλοκαιριού επικρατούσε ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο δύσκολο τρόπο για την τουριστική αγορά της Κρήτης. Η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη βιωσιμότητά της και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, όχι τόσο επειδή μέχρι το κλείσιμο της σεζόν δε θα έρθουν οι επισκέπτες που είχαν κλείσει τις διακοπές τους με την Thomas Cook, όσο επειδή θα παραμείνουν απλήρωτοι οι ξενοδόχοι σε ένα ποσό που εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια για την Κρήτη με αρκετά ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο να βλέπουν εκατομμύρια να κάνουν φτερά...

Δεν επικρατεί πάντως ιδιαίτερη ανησυχία για την επόμενη τουριστική περίοδο, μιας και εκτιμάται ότι το κενό της Thomas Cook, θα καλυφθεί από άλλους τουριστικούς πράκτορες, ωστόσο τώρα οι παράγοντες του τουρισμού στο νησί, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην ρίξουν… μαύρη πέτρα στο νησί, οι 20.000 εναπομείναντες, «εγκλωβισμένοι» επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News