Το πρώτο οικολογικό λεωφορείο των... μηδενικών ρύπων στο Ρέθυμνο!

Ρέθυμνο
Το πρώτο οικολογικό λεωφορείο των... μηδενικών ρύπων στο Ρέθυμνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ηλεκτροκίνητο minibus θα εκτελεί δρομολόγια μαζικής δημόσιας μεταφοράς πανελλαδικά

Ο στόχος του υπουργείου Μεταφορών για αύξηση της ηλεκτροκίνησης άρχισε να υλοποιείται στον δήμο Ρεθύμνου, όπου και έχει καταχωρηθεί το πρώτο δημόσιας χρήσης ηλεκτροκίνητο λεωφορείο.

Ο υφυπουργός μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι υπουργείων, των ΚΤΕΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο κι έπειτα επιβιβάστηκαν στο οικολογικό λεωφορείο των... μηδενικών ρύπων!

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας ο υφυπουργός μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης που συντάχθηκε με το δημοτικό έργο στην βιώσιμη κινητικότητα και δεσμεύθηκε ότι κι άλλες πόλεις της Ελλάδας θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ρεθύμνου που πρωτοστατεί πανελλαδικά.

Το πρώτο καταχωρημένο ηλεκτροκίνητο όχημα δημόσιας χρήσης στην Ελλάδα, καταχωρήθηκε στο Ρέθυμνο. Μάλιστα το ηλεκτροκίνητο minibus του Ρεθύμνου ολοκλήρωσε τα πιλοτικά του δρομολόγια και είναι το πρώτο που θα εκτελεί δρομολόγια μαζικής δημόσιας μεταφοράς πανελλαδικά.

Περιχαρείς επιβιβάστηκαν σε αυτό από το δημαρχείο, ο υφυπουργός μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι υπουργείων, των ΚΤΕΛ, της κατασκευάστριας εταιρείας και αυτοδιοικητικοί.

Ο δήμος Ρεθύμνου σκοπεύει σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ να αυξήσει τον ηλεκτροκίνητο στόλο του, ενώ παράλληλα συνεχίζει επάξια να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Civitas Destinations, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι όσα συντελούνται στην τοπική κοινωνία, είναι πρωτοποριακά σε επίπεδο Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News