Άνιση η μάχη για τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Άνιση η μάχη για τον καθαρισμό ποταμών και ρεμάτων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση από τους τοπικούς φορείς προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες αποκάλυψης

Σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο και τις... δικαστικές διαμάχες επιδίδεται η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, την ώρα που ο κίνδυνος από ενδεχόμενη θεομηνία είναι ολοένα και πιο ορατός, στον απόηχο του περασμένου δύσκολου χειμώνα.

Οι πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί από τον περασμένο Μάιο, όμως ακόμα δεν έχουν καθαριστεί οι προβληματικές περιοχές, ελέω... προδικαστικών προσφυγών!

«Είμαστε σε οριακό σημείο να προλάβουμε να καθαρίσουμε», είναι τα λόγια της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή που με απόγνωση μετρά τις μέρες και αγωνιά για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τις υποδομές, αφού δεν μπορεί να προχωρήσει ο καθαρισμός ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων λόγω προδικαστικών προσφυγών από εργολαβικά συμφέροντα. Κάθε μέρα βρισκόμαστε πιο κοντά σε ενδεχόμενες βροχοπτώσεις που μετά την θεομηνία του περασμένου χειμώνα μπορεί να αποβούν κρίσιμες, ακόμα και μοιραίες.

Παρά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η περιφέρεια Κρήτης είχε εξασφαλίσει από τον περασμένο Μάιο τα απαιτούμενα κονδύλια κι όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία του καθαρισμού κι ενώ βρισκόμαστε πια στο κατώφλι των πρώτων βροχών του φθινοπώρου.

Η Μαρία Λιονή καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν ευθύνη και συνέπεια απέναντι στο καλό των πολιτών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, μακριά από οικονομικά συμφέροντα και εμπάθειες λόγω των επιτακτικών συνθηκών για γρήγορη και άρτια προετοιμασία για τον χειμώνα, μετά και τις πρόσφατες θεομηνίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News