Δολοφονία Άνω Μέρος: «Τα δύο αδέρφια του έστησαν παγίδα θανάτου»

Ρέθυμνο
Δολοφονία Άνω Μέρος: «Τα δύο αδέρφια του έστησαν παγίδα θανάτου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κατέθεσε ο συνοδηγός του κτηνοτρόφου που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο Άνω Μέρος Αμαρίου

Με την κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του 63χρονου Κρητικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2018 στο Άνω Μέρος στο Αμάρι Ρεθύμνου, άνοιξε η “αυλαία” της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε προχθές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων και μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην κατάθεσή του ο 25χρονος άνδρας από την Αλβανία, που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 63χρονο, την ώρα που ο τελευταίος δολοφονήθηκε, υποστήριξε ότι επρόκειτο ουσιαστικά για «παγίδα θανάτου» που στήθηκε σε βάρος του 63χρονου από τους δύο αδερφούς που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για έναν 26χρονο άνδρα και τον 25χρονο αδερφό του: Ο τελευταίος κατηγορείται - μεταξύ άλλων - ότι ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη σκοτώνοντας τον 63χρονο Ρεθυμνιώτη, ενώ ο 26χρονος αδερφός του βαρύνεται - μεταξύ άλλων - με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Το φονικό είχε λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου του 2018, την ώρα που το 63χρονο θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με τον 25χρονο - σήμερα - άνδρα από την Αλβανία. Πρόκειται για τον νεαρό που αποτελεί τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του τραγικού συμβάντος, καθώς βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, δίπλα στον άτυχο 63χρονο.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη τα δύο αδέρφια, την ώρα που ο 25χρονος κατηγορούμενος έκλεισε - με το αυτοκίνητο που οδηγούσε - τον δρόμο στο αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο 63χρονος και ο νεαρός συνεπιβάτης του, ο 26χρονος αδερφός του έκλεισε τον δρόμο - από την πίσω πλευρά - εμποδίζοντας τη διαφυγή του αγροτικού, δεδομένης και της ιδιαίτερης στενότητας του δρόμου. Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, την ώρα που ο 25χρονος πυροβολούσε, ο 26χρονος ήλεγχε την περιοχή μήπως εμφανιστεί κάποιο άλλο άτομο.

Ο 63χρονος άνδρας δέχτηκε τρεις σφαίρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μία από τις σφαίρες, ωστόσο, βρήκε και τον 25χρονο συνοδηγό του εκλιπόντος, τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε τον νεαρότερο εκ των δύο αδερφών. Την επομένη, ο 26χρονος αδερφός του παραδόθηκε στην Αστυνομία.

«Ήμουν σε άμυνα»

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο 25χρονος κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, για να προστατεύσει τη ζωή του, καθώς ο 63χρονος τον απείλησε. Εξάλλου, ο 26χρονος είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο περιστατικό, καθώς έφτασε στο σημείο του φονικού όταν όλα είχαν ήδη τελειώσει. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο δεν έπεισε τις ανακριτικές Αρχές, που αποφάσισαν την προφυλάκιση αμφότερων των αδερφών.

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη

Προχθές Δευτέρα, η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Πρόκειται για τη χήρα του 63χρονου Κρητικού, τον γιο του, καθώς κι έναν ανιψιό του.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν και 25χρονος συνοδηγός τού 63χρονου. Ο νεαρός περιέγραψε ενώπιον των δικαστών τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε δίπλα στον άτυχο οδηγό. Επανέλαβε, εξάλλου, όσα έχει υποστηρίξει και στις προηγούμενες καταθέσεις του: Έκανε, δηλαδή, λόγο για «παγίδα θανάτου» που έστησαν τα δύο αδέρφια στον 63χρονο Ρεθυμνιώτη.

Μετά τις καταθέσεις των πρώτων τεσσάρων μαρτύρων του κατηγορητηρίου, η δίκη διακόπηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος αδερφός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του 63χρονου, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του νεαρού συνεπιβάτη τού θανόντος, ο οποίος τραυματίστηκε αλλά επέζησε. Ο 26χρονος αδερφός του κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αλλά και για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας τού 25χρονου Αλβανού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News