Ρέθυμνο

Με τον φόβο της διάρρηξης & της κλοπής ζουν οι κάτοικοι στο Σφακάκι

Μπαράζ διαρρήξεων στο Σφακάκι Εσταυρωμένου

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στο Σφακάκι και του Σταυρωμένου στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου, έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής

Στο Αρσάνειο γυμνάσιο - λύκειο οι πολίτες ενημερώθηκαν από την ασφάλεια Ρεθύμνου για το προφίλ των δραστών, τι να προσέχουν και τι να καταγγέλλουν, ενώ υπήρξε δέσμευση για αύξηση των περιπολιών.

Με τον φόβο της διάρρηξης και της κλοπής ζουν οι κάτοικοι στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου στην περιοχή Σφακακίου - Σταυρωμένου αφού 7 κλοπές έχουν δηλωθεί από την ευρύτερη περιοχή στην αστυνομία τους τελευταίους μήνες, ενώ μέσα σε δύο βδομάδες 3 κλοπές σημειώθηκαν σε ακτίνα 500 μέτρων!

Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν από το τμήμα ασφαλείας Ρεθύμνου με τα περιστατικά να αποδίδονται στο γεγονός ότι η περιοχή γειτνιάζει με τον ΒΟΑΚ που προσφέρει γρήγορη διαφυγή, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν πολλά καταγραφικά μέσα, αφού πρόκειται για ημιαστική ζώνη.

Σοκ προκαλεί και ο τρόπος δράσης τους που εξιστορήθηκε από τους κατοίκους, με τους δράστες οργανωμένα να ακροβολίζονται στα σπίτια, τα καφενεία και τους δρόμους, ώστε ανά πάσα στιγμή να συντονίζουν μεταξύ τους την ένοχη δραστηριότητά τους. Οι αστυνομικοί συμβούλευσαν τους κατοίκους απευθείας να αναφέρουν στην υπηρεσία οτιδήποτε ύποπτο.

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι δε θα πρέπει να ενοχοποιηθούν αλλοδαποί εκ προοιμίου, ότι είναι πιθανό να πρόκειται για σπείρες ακόμα και εκτός Κρήτης που λυμαίνονται την περιοχή, αφού τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα είναι μετακινούμενη. Οι πολίτες ζήτησαν αύξηση των περιπολιών κάτι που θα γίνει και φανερά και κρυφά με συμβατικά οχήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια