Παιδικές χαρές… δύο ταχυτήτων στο Ρέθυμνο - Οι μισές είναι… «εστίες» ατυχημάτων

Ρέθυμνο
Παιδικές χαρές… δύο ταχυτήτων στο Ρέθυμνο - Οι μισές είναι… «εστίες» ατυχημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γονείς ζητούν να ληφθεί μέριμνα και για τις πιο απομακρυσμένες παιδικές χαρές της πόλης

Δύο ταχυτήτων είναι οι παιδικές χαρές στο Ρέθυμνο, αφού αυτή του δημοτικού κήπου στο κέντρο της πόλης είναι σχεδόν άριστη σε όλα τα επίπεδα, ενώ στον αντίποδα οι συνοικιακές, χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις αναβάθμισης!

Ανάμικτες είναι οι εντυπώσεις των γονέων από τις παιδικές χαρές του δήμου Ρεθύμνου. Σίγουρα την πρωτοκαθεδρία κρατά η πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου στο κέντρο της πόλης, ωστόσο και το καταπράσινο, δροσερό περιβάλλον κάνει τη διαφορά.

Στον αντίποδα, οι παιδικές χαρές σε συνοικίες της πόλης που έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για να περνούν εκεί χρόνο οι γονείς με τα παιδιά τους. Αποτελούν εστίες κινδύνου ατυχήματος εν ώρα που θα έπρεπε να είναι παιχνιδιού και χαράς.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς ζητούν να ληφθεί μέριμνα και για τις πιο απομακρυσμένες παιδικές χαρές, ώστε να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο για να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς με τα παιδιά τους και αφού είναι τόσο σημαντικό και για την διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση των παιδιών, να περνούν χρόνο με τους οικείους και συνομηλίκους τους σε ανοιχτούς στο κοινό και προσεγμένους χώρους.

Ακόμα και στην κεντρική παιδική χαρά, σημείο αναφοράς πια για γονείς και παιδιά, καλό θα ήταν να τοποθετηθεί γκαζόν ή συνθετικός χλοοτάπητας στο σύνολο του χώρου παιχνιδιού, όπως υποδεικνύουν οι γονείς, καθώς επίσης να λειτουργούν οι βρύσες με τρεχούμενο νερό.

Ο δήμος Ρεθύμνου συμβασιοποίησε και θα αναβαθμίσει το προσεχές διάστημα τις παιδικές χαρές στη Σοχώρα, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στην Πλατεία Μικρασιατών, στα Καστελλάκια, στο Ρουσσοσπίτι, στο Χρωμοναστήρι, στου Γάλλου και στα Φρατζεσκιανά Μετόχια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News