Σε μάχη για γερά νεύρα η αναζήτηση θέσης πάρκινγκ στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Σε μάχη για γερά νεύρα η αναζήτηση θέσης πάρκινγκ στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολίτες ζητούν νέους χώρους στάθμευσης - Πονοκέφαλος για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης

Σε μάχη για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η αναζήτηση θέσης στάθμευσης στο Ρέθυμνο. Λιγοστά πάρκινγκ, πληθώρα αυτοκινήτων και θέμα... τύχης για τους περισσότερους να μπορέσουν να παρκάρουν το όχημά τους.

Οι πολίτες ζητούν την κατασκευή περισσότερων χώρων στάθμευσης, όπως και την επανεξέταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ως καθημερινή μάχη με τον χρόνο, την τύχη και το χρήμα περιγράφουν οι πολίτες τη διαδικασία ανεύρεσης θέσης στάθμευσης στην πόλη του Ρεθύμνου. Λίγο οι επισκέπτες του καλοκαιριού, λίγο το ελλιπές οδικό δίκτυο που αναλογεί στο μισό του υφιστάμενου μεταφορικού φόρτου, αλλά και η έλλειψη εν γένει σχετικών υποδομών, καθιστούν ως σπορ για... γερά νεύρα την επιχείρηση στάθμευση στο Ρέθυμνο.

Προσεχώς, όμως ξεκινούν από τον δήμο εργασίες διάνοιξης και βελτίωσης οδικών υποδομών στα Περιβόλια Ρεθύμνου.

Οι πολίτες αγανακτούν και με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, κρίνοντάς το ως φοροεισπρακτικό, αλλά και ως αποθαρρυντικό παράγοντα για τον επισκέπτη.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οδηγοί δοκιμάζουν την τύχη τους διαγράφοντας οκτάρια και περνώντας ξανά και ξανά από την περιοχή που επιθυμούν να παρκάρουν, μέχρι να τύχει κάποιος να απομακρυνθεί και εάν δεν προλάβει κάποιος άλλος τη θέση, ωστόσο...

Σε κάθε περίπτωση, περιμετρικά του κέντρου, αλλά και στις γειτονικές συνοικίες υπάρχουν ελεύθεροι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, με τον δήμο Ρεθύμνου να σχεδιάζει εκεί, χώρους στάθμευσης και την χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς για την μετάβαση των πολιτών στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News