Ρέθυμνο

Συγκίνηση στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου

Για 4η φορά στο δημαρχιακό θώκο ο Γιώργος Μαρινάκης  

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου με τον Γιώργο Μαρινάκη να υπηρετεί για 4η συνεχή φορά στον δημαρχιακό θώκο του μητροπολιτικού δήμου. Μίλησε για ευθύνη, ανάγκη ανάπτυξης και συνεργασίας σε βαθμό που σε λίγο καιρό να μην ξεχωρίζει ποιος είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα για αυτή του τη δήλωση.

Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος και νυν δήμαρχος Ρεθύμνου για 4η φορά, Γιώργος Μαρινάκης, στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στο σπίτι του πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, υπογράμμισε την βαθιά ευθύνη που χαρακτηρίζει αυτή τη θητεία για την ολοκλήρωση του έργου σε έναν δήμο με έλλειψη υποδομών με ανάγκη όμως και για μικρότερα έργα που όσο χρονίζουν αποτελούν εξίσου σημαντικό πρόβλημα.

Ο πήχης έχει τεθεί ψηλά, η ανάγκη για ανάπτυξη είναι δεδομένη, η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου άλλαξε, όπως και ο νόμος που διέπει τον τρόπο συνεργασίας τους.

Έτσι και έλαβε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων ο Γιώργος Μαρινάκης, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σε λίγο καιρό κάποιος δεν θα μπορεί να διακρίνει ποιος είναι πλειοψηφία και ποιος αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα τη συνεννόηση για το καλό του τόπου.

Τονίστηκε παράλληλα, ότι θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τους φορείς, με λαμπρό το παράδειγμα της συνεργασίας με την ένωση καταλυμάτων και την τοπική εκκλησία στη δομή παροχής συσσιτίου και σε έτερα κοινωνικά έργα που τόσο έχουν ανάγκη οι δημότες.

Σχόλια