Ρέθυμνο: Κολυμπούν ακόμη και μέσα στο λιμάνι αψηφώντας τον κινδυνο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Κολυμπούν ακόμη και μέσα στο λιμάνι αψηφώντας τον κινδυνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο η ναυαγοσωστική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου

Καθημερινά δίνουν μάχη στις επάλξεις του αγώνα, στους 18 πύργους ναυαγοσωστών στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου, ώστε όλοι οι κολυμβητές να φύγουν σώοι και αβλαβείς από τη θάλασσα. Τα μελτέμια δυσχεραίνουν το έργο τους κι έτσι όποτε το καλούν οι καιρικές συνθήκες, ακόμα έξι ναυαγοσώστες συνδράμουν στο έργο τους.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι πλέον οι ντόπιοι είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στη θάλασσα και με σημαντική πια ναυαγοσωστική παιδεία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι επισκέπτες από το εξωτερικό είναι ανυπάκουοι στις υποδείξεις των ναυαγοσωστών.

Το ανεκδιήγητο ωστόσο που παρατηρείται είναι να κολυμπούν στα νερά του... λιμανιού της πόλης του Ρεθύμνου και παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, πράγμα επικίνδυνο τόσο από υγειονομικής πλευράς, όσο και λόγω των διερχόμενων πλεούμενων!

 Η ναυαγοσωστική περίοδος πανελλαδικά έχει αυξηθεί κατά ένα μήνα και θα ολοκληρωθεί συμπεριλαμβάνοντας και τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ σε επίπεδο μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου, οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου.

Προσοχή στις σημαίες που υποδεικνύουν αν είναι ασφαλής ή όχι η κολύμβηση και στην κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News