Η ανάπλαση στην Καλλιθέα ολοκληρώνεται, αλλά η καθυστέρηση έφερε... γκρίνια

Ρέθυμνο
Η ανάπλαση στην Καλλιθέα ολοκληρώνεται, αλλά η καθυστέρηση έφερε... γκρίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα δεν παραδόθηκε το έργο και η δυσαρέσκεια είναι αισθητή

Δυσαρέσκεια σε κατοίκους και επιχειρηματίες πέριξ της νέας πλατείας στην Καλλιθέα Ρεθύμνου, έχει προκαλέσει η ανάπλαση της περιοχής που καθυστερεί η ολοκλήρωσή της, αφού αντί να παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού, θα παραδοθεί το φθινόπωρο… αν και δεν είναι ούτε αυτό σίγουρο.

Οι θέσεις στάθμευσης είναι λίγες, επιτείνοντας το ήδη επιβαρυμένο και γενικευμένο πρόβλημα της πόλης, το πράσινο λιγοστό και η ταλαιπωρία μεγάλη.

Σύμφωνα με τον μελετητή το έργο με προϋπολογισμό ΕΣΠΑ 1,55 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει:

την ανάπλαση της οδού Άγγελου Σικελιανού, τη διαμόρφωση και ανάδειξη της πλατείας δυτικά του ιερού ναού, τον σχεδιασμό ενός μικρού πάρκου και μιας νέας παιδικής χαράς, την κατάλληλη διαμόρφωση του υπόλοιπου τμήματος της περιοχής επέμβασης σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι φαίνεται ως μια περιοχή γεμάτη τσιμέντο, τα υλικά και ο σχεδιασμός είναι βιοκλιματικός για να διατηρείται η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα παρά τη ζέστη του αστικού περιβάλλοντος. Το έργο έχει μπει στην τελική του ευθεία και εν καιρώ, στην πράξη, θα το αξιολογήσουν οι δημότες κι οι επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News