Ξανά στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Ετοιμάζουν κινητοποιήσει το φθινόπωρο

Ρέθυμνο
Ξανά στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Ετοιμάζουν κινητοποιήσει το φθινόπωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο το 2018, 160 ήταν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά από το κίνημα των συνταξιούχων

Στις επάλξεις του αγώνα θα επανέλθουν το φθινόπωρο οι συνταξιούχοι, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως κυβέρνησης η ανάγκη για διεκδίκηση των χαμένων δικαιωμάτων και κεκτημένων σε τρία βασικά μέτωπα, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και την υγεία, παραμένει επιτακτική.

Οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν πως ό,τι καταφέρνουν γίνεται μέσω των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων και όχι με άλλους τρόπους, με αιχμή του δόρατος την ανάκληση της μείωσης του αφορολόγητου.

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις σε κάθε έδρα περιφερειακής ενότητας από τις ενώσεις και τους συλλόγους των συνταξιούχων, για να διαδεχθούν τον Οκτώβριο ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις περιφερειακού χαρακτήρα, με τους συνταξιούχους να προαναγγέλλουν ένα «θερμό» φθινόπωρο από άποψη διαδηλώσεων και διαμαρτυριών.

Μόνο το 2018, 160 ήταν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά από το κίνημα των συνταξιούχων που θα συνεχίσουν τη συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές ενώσεις, συλλόγους και με τις εκάστοτε ομοσπονδίες συνταξιούχων για να επανέλθει η ζωή τους στην αξιοπρέπεια που αρμόζει στα περήφανα γηρατειά.

Η απόφαση πάντως του ΣτΕ θα επηρεάσει και τις κινήσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο µε όλες τις αλλαγές θα έρθει στη Βουλή µετά τη δημοσίευση των κρίσιμων αποφάσεων του ΣτΕ για µια σειρά από επιμέρους µεταρρυθμίσεις του νόµου Κατρούγκαλου.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News