«Σάρωσε» το Ρέθυμνο η ΕΛΑΣ για τις ζωοκλοπές

Ρέθυμνο
«Σάρωσε» το Ρέθυμνο η ΕΛΑΣ για τις ζωοκλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις

172 αστυνομικοί, με 57 οχήματα συμμετείχαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Νομό Ρεθύμνου, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου των ζωοκλοπών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που αφορά την πρόληψη και καταστολή της ζωοκλοπής, από τη 1 έως τις 18 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 201 οχήματα και 213 άτομα.

Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις που αφορούν την Αστυνομική Διάταξη περί ζωοκλοπής, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας.

Κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - 11 αιγοπρόβατα, 2 όπλα και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ενώ σκοπός των επιχειρήσεων είναι η καταπολέμηση του φαινομένου της ζωοκλοπής αλλά και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Όπως αναγράφεται, στο νομό Ρεθύμνου δεν έχει καταγγελθεί στις Αστυνομικές Αρχές καμία περίπτωση από τη 1 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, που να αφορά παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Πάντως, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς και αμείωτους ρυθμούς σε όλη την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News