Φωτιά στο Πάνορμο Ρεθύμνου - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ρέθυμνο
Φωτιά στο Πάνορμο Ρεθύμνου - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Δύσκολη ημέρα για τους πυροσβέστες οι οποίοι λίγο πριν τις 11 το πρωί έσπευσαν σε περιοχή ανάμεσα στο Πάνορμο και το Μπαλί για φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδο – δασική έκταση.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των Π.Υ. Κρήτης κ. Λαγουδάκη, «στο σημείο αλλά γενικότερα σε ολόκληρη την Κρήτη πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο σημείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αξιωματικοί. Όλοι μαζί προσπάθησαν να οριοθετήσουν τη φωτιά, κάτι που κατάφεραν μετά από περίπου μία ώρα».

Η φώτια έκαψε χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Κρήτη υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου)» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το ίδιο ισχύει και για αύριο, Δευτέρα, με τον κίνδυνο να βρίσκεται στο «κόκκινο». 

Και ο κ. Λαγουδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες ώστε να είναι προσκετικοί, και να μην κάνουν άσκοπες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News