Ρέθυμνο

«Κοσμοπλημμύρα» στην 11 «Γιορτή Βοσκού και Τυριού» στα Ζωνιανά

Δεσμεύτηκαν του χρόνου το τυρί που θα φτιάξουν να είναι ακόμα μεγαλύτερο - Η γιορτή έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο

«Πλημμύρισαν» από επισκέπτες τα Ζωνιανά, ντόπιοι και ξένοι, κάτοικοι και τουρίστες δίνουν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή. Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται η κοπή του μεγαλύτερου τυριού… στον κόσμο. 

Χιλιάδες κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες έδωσαν το «παρών» σε μία εκδήλωση θεσμό πλέον για τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, την «Γιορτή Βοσκού και Τυριού».

Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά και την οποία έχει «αγκαλιάσει» και έχει αγαπήσει ιδιαίτερα ο κόσμος.

Η «Γιορτή Βοσκού και Τυριού», λαμβάνει χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του φημισμένου σπηλαίου «Σφεντόνη» και αποτυπώνει τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο Θανάσης Μαυρόκωστας, ο Χάρης Νικηφόρος, ο Τάσος Νικηφόρος, ο Γιώργης Παρασύρης, ο Νίκος Πλουμής, και ο Νίκος Κάββαλος, ενώ χορεύουν οι: Σύλλογος «Τ'Αόρι», Στέλιος Πατελάρος  και οι σχολές Μαυρόκωστα!

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Στέλιος Μαλτεζάκης.

Πρόκειται για μία συνολική προσπάθεια από όλους τους κατοίκους του χωριού για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, που συνοδεύεται από πολύ μουσική και χορό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια