Ρέθυμνο

Πλήθος πιστών στην Παναγία Χαρακιανή - Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η Χάρη Της

Προσκύνησαν με κατάνυξη την εικόνα της Παναγίας

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμάει η Κρήτη και όλη η Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο, ή αλλιώς το «Πάσχα του Καλοκαιριού», μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες για τους απανταχού Χριστιανούς.

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη χώρα συρρέουν στο προσκύνημα που ανήκει στην Ιερά Μονή Ατάλης, στην Παναγιά τη Χαρακιανή και περιμένουν υπομονετικά κάτω από τον ήλιο για να ζήσουν τη μεγαλοπρέπεια και την κατάνυξη στην πανηγυρική θεία λειτουργία που ξεκινάει από το ξημέρωμα.

Με συγκίνηση πιστοί όλων των ηλικιών προσκυνούν τον ανθοστόλιστο, την εικόνα Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που με λιτανεία μεταφέρθηκε για τη μεγάλη γιορτή από το μοναστήρι του προδρόμου.

Πολλά τα τάματα στο ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, με την έμπνευση, η δέηση, η ελπίδα, η κατάνυξη και τη  χαρά να διαχέονται στο πλήθος των πιστών χριστιανών που συρρέουν στην Παναγία τη Χαρακιανή.

Έντονη είναι η παρουσία της τροχαίας στο Βόρειο Οδικό Άξονα στο ύψος της Παναγίας της Χαρακιανής όπου η κίνηση των οχημάτων όλο το πρωί γίνεται με αργούς ρυθμούς εξαιτίας του πλήθους των επισκεπτών του ναού.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια