Τα επικίνδυνα σημεία και τα μέτρα της πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Τα επικίνδυνα σημεία και τα μέτρα της πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη των φορέων Πολιτιστικής Προστασίας στο Ρέθυμνο

Σε συνεχή και επαυξημένη ετοιμότητα παραμένουν πυροσβεστική υπηρεσία και πολιτική προστασία δήμων και περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Μάλιστα μετά από αίτημα του αρχηγείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Αθήνα, ζητήθηκε η έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, στο οποίο και επισημάνθηκαν τα εύφλεκτα σημεία στην νέα πόλη του Ρεθύμνου και τα σημεία στην παλιά πόλη όπου παράνομα ο δημόσιος χώρος καταλαμβάνεται από επιχειρήσεις. Αστυνομία και πυροσβεστική, θα επιδώσουν έγγραφα που επισύρουν ακόμα και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί το κακό.

Οικόπεδα με την οργιώδη βλάστηση του περασμένου χειμώνα που έχει ξεραθεί και δεν έχει καθαριστεί, αποτελούν βόμβα έτοιμη να πυροδοτήσει φωτιά και όλεθρο στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Πρόκειται για οικοπεδικές εκτάσεις στην οδό Δημοκρατίας και Μαρκέλλου, μερικά οικοδομικά τετράγωνα νότια του δημαρχείου και που σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα κινδύνευαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι και η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη.

Καταστάσεις που τις έχουμε συνηθίσει, δεν παύει όμως να αποτελούν εν δυνάμει κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και όχι μόνο. Ακόμα ένα καλοκαίρι που η ανεξέλεγκτη κατάληψη δημόσιου χώρου στα στενά της παλιάς πόλης, μπορεί να στερήσει πολύτιμα λεπτά, τη δύσκολη στιγμή που χρειάζεται η άμεση και σωτήρια επέμβαση της πυροσβεστικής. Η αστυνομία σε συνεργασία με την πυροσβεστική θα επιδώσουν στους επιχειρηματίες αναλυτικά τα τμήματα που μπορούν νόμιμα να καταλάβουν, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, στο εξής θα φέρουν ποινικές ευθύνες για ό,τι τυχόν συμβεί.

Σε ό,τι αφορά την ενδοχώρα, χρειάζεται να καθαριστούν επισταμένως τα πρανή, αφού ένα τσιγάρο μπορεί να πυροδοτήσει την ξερή βλάστηση. Στα θετικά, οι προσπάθειες της διεύθυνσης δασών και των εθελοντών στα περιαστικά δάση και όχι μόνο που έχουν καθαριστεί και περιφρουρούνται επαρκώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News