Προβληματική η χρήση για ηλεκτρικά πατίνια στο Ρέθυμνο – Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Ρέθυμνο
Προβληματική η χρήση για ηλεκτρικά πατίνια στο Ρέθυμνο – Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρήση των ηλεκτρικών από ανήλικους και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Προβληματική παραμένει η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στο Ρέθυμνο. Κανείς δεν φορά κράνος, πολλές φορές επιβαίνουν δύο χρήστες μαζί, ακόμα και ανήλικοι χωρίς εποπτεία ενηλίκων και αφού έχουν χρησιμοποιήσει πλαστικό χρήμα για τη μίσθωση των πατινιών. Ένα φιλόδοξο και πρακτικό μέσο μεταφοράς για το οποίο η κοινωνία του Ρεθύμνου δεν ήταν έτοιμη και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προτού είναι αργά...

Ένα μήνα μετά την έλευση των ηλεκτρικών πατινιών στο Ρέθυμνο, το νέο μέσο μεταφοράς, ακόμα δεν έχει ενταχθεί ομαλά στην καθημερινότητα της πόλης. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, να δηλώνει ότι σε συνεργασία με την εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται και με την αστυνομία θα συντονιστούν οι ενέργειες για τη σωστή χρήση τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην χορηγούν πλαστικό χρήμα στα παιδιά τους για την προμήθεια των πατινιών.

Ο Τζορτζ από το Λονδίνο είναι ήδη εξοικειωμένος με τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών από τη μεγαλούπολη στην οποία ζει. Διαπιστώνει παραλείψεις και κινδύνους στη χρήση τους, παρότι πρόκειται για ένα πολύ πρακτικό μέσο μεταφοράς.

Παραδέχεται ότι και ο ίδιος έχει κάνει λάθη στην χρήση του, ωστόσο θεωρεί ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους πεζούς: «Νομίζω ότι είναι πολύ πρακτικό, εύκολο στη χρήση. Το χρησιμοποιώ συχνά για να πάω στην παραλία και σε διάφορα μέρη. Έχω ανεβεί κι εγώ με άλλο άτομο μαζί, δεν είναι και τόσο ασφαλές, θα πρέπει να ανεβαίνει κάποιος μόνος του και να είναι άνω των 18, γιατί είναι επικίνδυνο, ίσως περισσότερο για τους πεζούς και γενικά αν δεν είσαι εξοικειωμένος στη χρήση του, μπορεί να εμπλακείς σε ατύχημα».

Το μέσο έχει «αγκαλιαστεί» και από την φοιτητιώσα νεολαία. Η Μελίνα σπουδάζει στο Ρέθυμνο, θεωρεί ότι οι οδηγίες χρήσης είναι αναλυτικές, όμως δεν τηρούνται από τους μισθωτές των ηλεκτρικών πατινιών. Σίγουρα είναι ένα γρήγορο και εύχρηστο μέσο μεταφοράς. Απαιτείται όμως η προσοχή του καθενός μας για να μην ζήσουμε τραγικές καταστάσεις, όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News