Στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια, το Epimenidis forum

Ρέθυμνο
Στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια, το Epimenidis forum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στους ομιλητές και ο μεταξύ άλλων και ο διευθυντής του ΙΤΕ

Ως η Επιστροφή των Βουνών ονοματίστηκε το φιλόδοξο συνέδριο υπό τον τίτλο Epimenidis forum που σηματοδότησε το άνοιγμα προς το κοινό, του Τόπου του Βοσκού στα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη. Ένας χώρος που αναπαριστά τα μιτάτα και όπου καθένα εξ αυτών φιλοξενούσε και κάποιο άλλο εργαστήριο εμπειρίας και γνώσης, ενώ στο φυσικό αμφιθέατρο παρατέθηκε σειρά ομιλιών που ενέπνευσαν στο κοινό, την επανασύνδεση με την ορεσίβια ύπαιθρο.

Ανά τους ομιλητές και ο μεταξύ άλλων, διευθυντής του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης, που υπογράμμισε τη σημασία της έρευνας όχι μόνο για την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και για την πρόοδο του ίδιου του πολιτισμού μας, σημειώνοντας παράλληλα και τη δυσάρεστη εξέλιξη του... idea drain, που μαστίζει την Ελλάδα που παρά την υποχρηματοδότηση παράγει δυνατά μυαλά στην έρευνα, με τις ιδέες τους όμως να βρίσκουν υλοποίηση στο εξωτερικό.

Αυτό είναι και το όραμα των νέων ανθρώπων στα Ανώγεια, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλομοίρη που εκπροσώπησε τους διοργανωτές, να αφουγκραστούν την αξία της παράδοσης και του πολιτισμού από τις παλαιότερες γενιές για να επιστρέψουν στα βουνά, οι νέοι, μέσα από μια φερέλπιδα πολιτιστική ανασυγκρότηση.

Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά ο Γιάγκος Χαιρέτης, αναδεικνύοντας τη μουσική παράδοση ως ορμητική εξέλιξη και συνάμα, σύγχρονη πολιτισμική δραστηριότητα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News