Ο Πιτσιλής στην Κρήτη για τους ελεγκτές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού

Ρέθυμνο
Ο Πιτσιλής στην Κρήτη για τους ελεγκτές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο ο Πιτσιλής με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό βίας

Εκτάκτως στο Ηράκλειο ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλής, με αφορμή το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, με θύμα τους δύο εφοριακούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτές πίστωσαν παράβαση στον οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου, το οποίο ήταν φορτωμένο κάρβουνα.

Όταν οι ελεγκτές, μετά τον έλεγχο του επέβαλαν πρόστιμο, εκείνος αντέδρασε πετώντας τους πέτρες, επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γρονθοκόπησε πρώτα τον άνδρα και μετά τη γυναίκα.

Αργά το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τα θύματα του ξυλοδαρμού, όπου βρέθηκε και διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής και ενημερώθηκε από το προεδρείο, αλλά και από όσους ήταν παρόντες στο πρωτοφανές περιστατικό.

Μάλιστα, η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακοή της, ενώ ο άνδρας πήρε εξιτήριο νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. 

Επίσης διευκρινίζεται ότι και οι δύο ανήκουν σε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ Ηρακλείου, το οποίο αποτελούνταν από 4 άτομα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους στο Ρέθυμνο. 

Πιτσιλής: «Αυτές οι συμπεριφορές δε φοβίζουν τους εργαζόμενους»

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Πιτσιλής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δε θα φοβίσουν τους εργαζόμενους στις εφορίες, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει τους ελέγχους κανονικά, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει όπως προβλέπεται.

Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι «πρόκειται για μία πρωτοφανής και άνανδρη επίθεση εναντίον δύο συναδέλφων. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμα περισσότερη δύναμη στη μάχη κατά της διαφθοράς διαφύγει και της φοροδιαφυγής».

Επίσης τόνισε πως: «Βεβαίως και ασφαλώς θα ακολουθηθούν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο αμέσως μόλις πληροφορήθηκα για το περιστατικό. πρόκειται για μία πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία βεβαίως θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση».

Πιο σοβαρά η γυναίκα

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, μετά το περιστατικό και σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με επιθυμία της ίδιας, να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου με ασθενοφόρο.

Η γυναίκα φέρει αιμάτωμα στο αυτί από τη δύναμη των χτυπημάτων που δέχτηκε από τον οδηγό του φορτηγού, ενώ η αξονική τομογραφία δεν έδειξε κάποιο άλλο σοβαρό τραύμα.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί επίσημα και θα λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο 58χρονος όσο και η 55χρονη θα εξεταστούν από ιατροδικαστή.

Ο 44χρονος δράστης, μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.

Ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε από το προεδρείο και παρόντες στο Περιστατικό:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News