Ρέθυμνο

Αλλάζουν όλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου

Ολοκληρώνεται ο σχετικός φάκελος και η οικοδομική άδεια

Έρχονται καλά νέα και από το Ρέθυμνο, καθώς άρδην θα αλλάξει όψη η περιοχή της Σχολής Αστυφυλάκων στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα βρίσκεται στα βορειοδυτικά, μετά από ισογειοποίηση της αυλής, ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης θα έχει πρόσβαση από την οδό Δαφέρμου στα νοτιοδυτικά, ενώ το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κατεδαφιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Λίγες υπογραφές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια, ίσως και μέσα στον Αύγουστο. Οι μελέτες δύο εξωτερικών συνεργατών απομένουν για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να ληφθεί οικοδομική άδεια για το νέο αστυνομικό μέγαρο του Ρεθύμνου, κτήριο που έχει χωροθετηθεί στο βορειοανατολικό τμήμα της έκτασης της Σχολής Αστυφυλάκων στο κέντρο της πόλης. Το κτήριο θα είναι 4 ορόφων σε έκταση 3 περίπου στρεμμάτων και με δομημένη επιφάνεια 2,3 χιλιάδων τ.μ., 90 γραφεία, αμφιθέατρο 70 θέσεων και πάρκινγκ 44 αυτοκινήτων, 2 λεωφορείων και 22 μηχανών θα είναι μερικές από τις ανέσεις των νέων υποδομών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου θα συναντηθεί με τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα για να συζητήσουν επί του θέματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. από το ακατάλληλο, μη νόμιμο και μη λειτουργικό πεπαλαιωμένο κτήριο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, η κατεδάφιση του υφιστάμενου, ετοιμόρροπου κτηρίου θα αποδεσμεύσει χώρο για πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, ανταπόδοσης στους δημότες, που πλέον θα απολαμβάνουν και τη θέα προς τη Φορτέτζα. Μονάχα ένας ενετικός θόλος θα παραμείνει επιτόπου, έπειτα από παρέμβαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια