Ομογενείς από την Αυστραλία βρέθηκαν στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Ομογενείς από την Αυστραλία βρέθηκαν στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού

Έλληνες ομογενείς και Αυστραλοί φοιτητές ήρθαν στο Ρέθυμνο από την μακρινή χώρα, συμμετέχοντας στο θερινό σχολείο του πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αυστραλίας.

Για 3 βδομάδες θα παρακολουθούν εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ενώ θα λάβουν μέρος και σε σχετικές εκπαιδευτικές εκδρομές.

Ο Πύρρος και η Αλεξάνδρα είναι κατενθουσιασμένοι με την Κρήτη και τον πολιτισμό της. Είναι παιδιά ομογενών στην Αυστραλία που διασώζουν μέσα τους το ελληνικό στοιχείο και τώρα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όπως οι πρόγονοί τους, στην Ελλάδα, να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα και την κουλτούρα, συμμετέχοντας στο θερινό σχολείο.

Το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο για 5η συνεχή χρονιά συνεργάζεται με πανεπιστήμια της Αυστραλίας, δίνοντας την ευκαιρία σε ομογενείς φοιτητές και όχι μόνο, να έρθουν σε επαφή με την κρητική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό, τα μνημεία και τα αξιοθέατα, συνδυάζοντας τη γνώση της ελληνικής γλώσσας στο θερινό σχολείο στο οποίο συμμετέχουν, με την ευκαιρία και για διακοπές, όπως ανέφερε η Ασπασία Χατζηδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Κρήτης.

Το θερινό σχολείο είναι υπερεντατικό, αφού για τρεις εβδομάδες οι φοιτητές παρακολουθούν καθημερινά 4ωρα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, ενώ συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικές εκδρομές στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το μουσείο του Ηρακλείου, όπως και στο συμμαχικό νεκροταφείο στη Σούδα. με τη συνοδεία του Ρεθυμνιώτη στην καταγωγή λέκτορα, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, Αντώνη Λίτινα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News