Μείωση δημοτικών τελών και υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα στο δήμο Ρεθύμνου

Κρήτη
Μείωση δημοτικών τελών και υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα στο δήμο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για μηχανικό εξοπλισμό συνολικά 2 εκατομμυρίων ευρώ με δαπάνες του δήμου

Νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός θα προστίθεται σταδιακά στον στόλο καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, αρχής γενομένης με δύο νέα απορριμματοφόρα, νέας τεχνολογίας που ήδη παρελήφθησαν.

Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι μύλοι στο αμάξωμα απορριμματοφόρων με πρέσες καλύτερης απόδοσης, ενώ εκτιμάται ότι έτσι θα εκλείψει το πρόβλημα ρύπανσης του οδοστρώματος από τα απορριμματοφόρα στη δημοτική ενότητα Αρκαδίου.

Δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων παρέλαβε ο δήμος Ρεθύμνου, στην μάντρα των Μισιρίων. Πρόκειται για μηχανικό εξοπλισμό συνολικά 2 εκατομμυρίων ευρώ με δαπάνες του δήμου, κάτι που ήταν απαραίτητο να γίνει αφού στον δρόμο προς Αρκάδι, στραγγίδια από τα οχήματα, κατέληγαν στο... οδόστρωμα σε κάθε απότομη στροφή, ενώ το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η παραλαβή και η μετατροπή και των υπολοίπων μηχανημάτων.

Ο δήμος παράλληλα πέτυχε την μείωση των δημοτικών τελών κατά -15%, όπως και ειδική τιμολογιακή πολιτική στις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, στο υφιστάμενο αμάξωμα έτερων απορριμματοφόρων, θα τοποθετηθεί πρέσα αντί για τον υφιστάμενο μύλο, επιτυγχάνοντας καλύτερη απόδοση του εξοπλισμού, μέσα από αυτή την αναβάθμιση και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού με τον τουρισμό, οπότε και αυξάνονται οι ανάγκες για αποκομιδή απορριμμάτων.

Με αυτή την τεχνολογική και όχι μόνο, βελτίωση των υποδομών αποκομιδής των απορριμμάτων θα γίνει και πιο αξιοπρεπής η εργασία σε αυτό τον δύσκολο επαγγελματικό κλάδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News