Η πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση από την ομάδα ΑΨΕΝΤΗ

Ρέθυμνο
Η πρώτη ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση από την ομάδα ΑΨΕΝΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε φωτογραφίες

Η θεατρική ομάδα Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η (Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου με αφορμή το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η λέξη “Πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ.

Η υπόθεση της παράστασης

Βρισκόμαστε κάπου στα Βαλκάνια, μετά τον πόλεμο που οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο χρόνος και ο τόπος διατηρούν περιγράμματα θολά. Παντού και πάντοτε: ο εμφύλιος, η κάθε είδους προσφυγιά, ο επαναπροσδιορισμός, η επιχείρηση επιβίωσης.

Ο πατέρας και η μητέρα του έργου είναι πρόσφυγες, ο γιος ο Βίμπκο, στρατιώτης και η κόρη η Ίντα, πόρνη. Και οι τέσσερις θα επιστρέψουν σταδιακά στο σπίτι που είχαν εγκαταλείψει. Θα το βρουν μισοκαμένο, ρημαγμένο, βρώμικο. Αυτό και όλη τη γειτονιά τους…

Πρόκειται για έργο κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16, αφού περιέχει σκληρές σκηνές. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παράσταση από την εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου.

Το τέλος του έργου διφορούμενο και ανοιχτό, όπως το θέλησε ο συγγραφέας: Το φως μιας ελπίδας ή η παραδοχή της μοιραίας ανακύκλωσης των συμφορών στο βωμό της «προόδου» και των πολέμων της;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News