Ρέθυμνο

Πανελλαδική διάκριση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Εμβολιάστηκαν οι εργαζόμενοι κατά της γρίπης

Τιμητική βράβευση από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Την τέταρτη θέση πανελλαδικά κατάφερε να κατακτήσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την εμβολιαστική κάλυψη κατά της γρίπης στους εργαζόμενους την περίοδο 2018 – 2019, μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Μάλιστα, έλαβε την τιμητική βράβευση από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας τις προηγούμενες ημέρες.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία του προσωπικού και των ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταφέρνει κάθε χρόνο να έχει πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων κατά της γρίπης και για την περίοδο 2018-2019 επιτεύχθηκε να βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανελλαδικά με ποσοστό 58,3%.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ. οφείλουν να συγχαρούν δημόσια τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους και συνέβαλλαν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Επίσης, η Διοίκηση συγχαίρει τα μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και την Πρόεδρό της Ιατρό κ. Ιωαννίδου Ελένη Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο και όλους που οργάνωσαν και εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου.».

Σχόλια