«Έρχεται» στην Κρήτη το σύστημα που θα μας βρίσκει πάρκινγκ

Ρέθυμνο
«Έρχεται» στην Κρήτη το σύστημα που θα μας βρίσκει πάρκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω της "έξυπνης" στάθμευσης οι οδηγοί θα ενημερώνονται real time για τις ελεύθερες θέσεις

Κεντρίζει, αν μη τι το άλλο, και γεννά προσδοκίες για μια καλύτερη καθημερινότητα στο πάντα δύσκολο μέτωπο της στάθμευσης το σύστημα “έξυπνης” στάθμευσης που προωθεί ο Δήμος Ρεθύμνου. Το έργο “Destinations - Προμήθεια και Εγκατάσταση Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης, για το Δήμο Ρεθύμνης”, προϋπολογισμού 452.848 ευρώ, προκηρύχτηκε ήδη με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 9η Αυγούστου.

Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι τόσο η υλοποίηση Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης μέσω αισθητήρων που θα τοποθετηθούν στις θέσεις στάθμευσης της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης, όσο και η υλοποίηση συστήματος διαχείρισης και ελέγχου 7 υφιστάμενων υπαίθριων χώρων στάθμευσης - στις θέσεις Μαρίνα, Τέσσερις Μάρτυρες, Ρέμα Συναντσάκη, Λιμάνι, Δικαστήρια και Άγιος Γεώργιος.

Ποια είναι η φιλοσοφία του συστήματος; Απλή και πρακτική: Οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο - real time - αφενός για τις ακριβείς διαθέσιμες-ελεύθερες θέσεις εντός των ορίων της ελεγχόμενης στάθμευσης, και αφετέρου για το πλήθος των ελεύθερων θέσεων στους προαναφερόμενους χώρους στάθμευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News