Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του και στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του και στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτεί και σχετικό ΦΕΚ για τους διδακτορικούς τίτλους σπουδών

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) άνοιξε τις πόρτες του και στο Ρέθυμνο, στο μητροπολιτικό δημαρχείο σε μια εκδήλωση για να υποδεχθεί την κοινωνία της Κρήτης και ειδικά τους μαθητές λυκείου του νησιού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, 24ου στη σειρά ίδρυσης, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για συνέχιση των σπουδών.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σημείωσε ότι στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο η λανθασμένη επιλογή τμήματος σπουδών, ωστόσο η χώρα παρέχει αξιόλογες βασικές σπουδές. Δεσμεύθηκε ότι η αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό του νέου πανεπιστημίου, όπως ήδη πράττει ο δήμος για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φιλοξενεί.

Ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο τα 11 τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2019 σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Ο αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νεκτάριος Παπαδογιάννης, σημείωσε ότι εντός των ημερών, θα δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ κι έτσι το ΕΛΜΕΠΑ θα χορηγεί στο εξής και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News