Πευκιάς: Γνωρίστε το άγριο τοπίο και τις απόμερες παραλίες!

Ρέθυμνο
Πευκιάς: Γνωρίστε το άγριο τοπίο και τις απόμερες παραλίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουτιά στην... ηρεμία της παραλίας

Aν επιθυμείτε μια ήρεμη παραλία μακριά από το θόρυβο της πόλης και το άγχος της καθημερινότητας, ο Πευκιάς είναι το κατάλληλο σημείο. Βρίσκεται στο ακρωτήριο Σταυρός ανάμεσα στα χωριά Ροδάκινο και τον Πλακιά, 43χλμ νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Μέσα σε αυτό το άγριο τοπίο υπάρχουν σύμφωνα με το cretanbeaches.com λίγες μικρές παραλίες, καθόλου οργανωμένες και στις οποίες μπορεί κάποιος να πάει μέσω του χωματόδρομου που ενώνει τη Σούδα με την παραλία του Κόρακα.

Στα ανατολικά, σχεδόν στη μύτη του Ακρωτηρίου Σταυρού, υπάρχει η μικρότερη παραλία Σταυρί, εξίσου απομονωμένη και ερημική. Σε αυτή δε θα βρείτε τίποτα, ούτε κάποιον άλλο. Παρόμοια με την πρώτη, εδώ μπορείτε να έρθετε μέσω του ίδιου χωματόδρομου που συνδέει τη Σούδα με το Ροδάκινο.

Από τα ανατολικά προς τα δυτικά είναι ο Κόκκινος Βόλακας, το Σταυρί, η Φιλαδελφή, η Παραχωρίστρα, ο Άγιος Αντώνιος, ο Χόχλακας και τα Κλήματα. Η πρώτη παραλία ονομάζεται Κόκκινος Βόλακας από έναν κόκκινο βράχο στα ανατολικά. Πίσω από το βράχο υπάρχει μια μικρή παραλία με μια σπηλιά. Δίπλα υπάρχει και μια μικρή συστάδα φοινικόδεντρων του Θεόφραστου που προφανώς έχουν "ξεφύγει" από το διπλανό φοινικόδασος της Σούδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News