Μηδενίστε τις αποστάσεις με... ηλεκτρικά πατίνια!

Ρέθυμνο
Μηδενίστε τις αποστάσεις με... ηλεκτρικά πατίνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά 100 πατίνια θα είναι διαθέσιμα στους Ρεθυμνιώτες

Ένα νέο μέσο βιώσιμης κινητικότητας κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τα ηλεκτρικά... πατίνια! Θα είναι αρχικά 100 στον αριθμό, χρησιμοποιούνται από ενήλικες που τα ξεκλειδώνουν με τη χρήση πλαστικού χρήματος και δεν αποκλείεται στο μέλλον η φόρτισή τους να γίνεται και στους υφιστάμενους σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου.

Η αρχή θα γίνει με 100 και δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουν τα 300 τα ηλεκτρικά πατίνια που θα σεργιανίζουν τους ποδηλατοδρόμους του Ρεθύμνου, που αποκτά ένα ακόμη μέσο βιώσιμης κινητικότητας. Η εταιρεία Lime, με αφετηρία την Καλιφόρνια των ΗΠΑ και με παρουσία σε διεθνείς μεγαλουπόλεις, για πρώτη φορά δραστηριοποιείται σε νησί, στην Κρήτη, με αφορμή τη συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου.

Τα πατίνια θα βρίσκονται σε πολλά σημεία στην πόλη του Ρεθύμνου, με τη χρήση πλαστικού χρήματος από ενήλικες θα ξεκλειδώνονται με 1 ευρώ και για κάθε λεπτό η χρέωση θα είναι 0,15 λεπτά του ευρώ. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιεί και η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση, την επαναφόρτιση και την τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, ο οποίος είναι καινοτόμος, φιλικός προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα διασκεδαστικός. Μάλιστα, ο Δήμος Ρεθύμνου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι εφικτή η φόρτιση στους υφιστάμενους σταθμούς της πόλης του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News