Πανελλήνιος σάλος για το κουτάβι που πέταξαν στα σκουπίδια μαζί με τον ορό

Ρέθυμνο
Πανελλήνιος σάλος για το κουτάβι που πέταξαν στα σκουπίδια μαζί με τον ορό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάνθρωποι επιχείρησαν να ξεφορτωθούν άρρωστο κουταβάκι

Μια ακόμη απίστευτη κτηνωδία με θύμα ένα θηλυκό κουταβάκι μόλις λίγων μηνών αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο προκαλώντας κύμα οργής και αποτροπιασμού σε όλη την Ελλάδα.

Αυτές είναι οι τραγικές εικόνες που αντίκρισαν εθελοντές λίγα λεπτά αφότου έντρομοι πολίτες ανέσυραν το σκυλάκι από τα σκουπίδια.

Το κουταβάκι σε άθλια κατάσταση έξω από τον κάδο. Δίπλα του ένα τσουβάλι από τροφή και ένα ορός.

Το άτυχο ζωάκι βρέθηκε μέσα σε κάδο στην παραλιακή ζώνη του Ρεθύμνου, όμως αυτό που ξεπερνάει κάθε όριο απανθρωπιάς είναι το γεγονός ότι το σκυλάκι είχε ακόμη στο πόδι του πεταλούδα από ορό.

Όπως όλα δείχνουν είχε νοσηλευτεί νωρίτερα σε κτηνιατρείο με συμπτώματα τύφου, ωστόσο  κάτω από άγνωστες έως τώρα συνθήκες ο κηδεμόνας το παρέλαβε και το πέταξε ζωντανό μέσα στον κάδο μαζί με τον ορό, όπου παρέμεινε άγνωστο για πόσες ώρες μέχρι να εντοπιστεί από περαστικούς.

Πολίτες ειδοποίησαν μέλη της φιλοζωικής ομάδας Νοιάζομαι που έσπευσαν να το μεταφέρουν για νοσηλεία σε κτηνιατρείο και αποκάλυψαν την κτηνωδία με δημόσια ανακοίνωση τους. Το σκυλάκι νοσηλεύεται από χθες σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή.

Που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη κτηνωδία τελικά; Καλούμε όποιο αναγνωρίζει το κουτάβι να δώσει στοιχεία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Φιλοζωική Ομάδα Νοιάζομαι που ήδη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου.

Η ΚΡΗΤΗ TV ζήτησε ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πορεία της έρευνας, στη απάντηση της η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου έχει διαταχθεί προανάκριση η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου. Ήδη έχει ζητηθεί έλεγχος βιντεοληπτικού υλικού από την ευρύτερη περιοχή και διεξάγεται ενδελεχής έρευνα προς κάθε κατεύθυνση για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης», με τη διαβεβαίωση πως πραγματοποιείται αυτοψία για τον εντοπισμό υλικού  από κάμερες σε όλη την περιοχή και έχουν ζητηθεί καταθέσεις από τους κτηνιάτρους του Ρεθύμνου, ώστε να εντοπιστεί η ταυτότητα του δράστη και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για την αποτρόπαιη πράξη του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News