Ρέθυμνο

Με την πλάτη στον τοίχο οι παραγωγοί της λαϊκής στο Ρέθυμνο

Το εισόδημα των παραγωγών έχει μειωθεί δραματικά φέτος, σε σχέση με πέρυσι

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς στο Ρέθυμνο, βλέποντας και οι ίδιοι τα έσοδα στην κατιούσα μιας και αυτοί εξαρτώνται από την πτώση στον τουρισμό.

Δεν αναμένουν βελτίωση της κατάστασης με τις επερχόμενες εκλογές, ενώ εγκαλούν την ευρωπαϊκή ένωση που αντί να τους στηρίζει, τους οδηγεί σε μονοκαλλιέργειες, την ίδια ώρα που εισάγονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες, αντί να στηρίζεται ο ντόπιος παραγωγός.

Να μειωθεί το κόστος παραγωγής είναι ακόμα πιο σημαντικό κι από τις ίδιες τις επιδοτήσεις, αναφέρει ο απερχόμενος και επί 20 χρόνια πρόεδρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών στο Ρέθυμνο, Νίκος Σταυρακάκης.

Θεωρεί ότι ανεξαρτήτως αριστερής ή δεξιάς κατεύθυνσης της νέας κυβέρνησης, μετά τις 7 του προσεχή Ιούλη, το διακύβευμα για τους πολίτες και δη τους παραγωγούς, είναι να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας της Ελλάδας, που διαφέρει σε πολλά από αυτόν των ευρωπαίων εταίρων.

Μοιραία το εισόδημα των παραγωγών έχει μειωθεί δραματικά φέτος, σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει ο νέος πρόεδρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών στο Ρέθυμνο, Παναγιώτης Ματθαίου, αφού η πτώση στις επιδόσεις του τουρισμού, έχει επιφέρει μια γενικευμένη πτώση στην αγορά.

Το σίγουρο είναι ότι η επιδοτούμενη πολιτική βαίνει προς ολοκλήρωση του κύκλου της κι όμως η Ελλάδα ακόμη δεν έχει καταφέρει να είναι μια βιώσιμη, παραγωγική χώρα στον πρωτογενή τομέα, παρά μάλλον θρέφει... «κηφήνες και παράσιτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Νίκος Σταυρακάκης, ένας άνθρωπος του μόχθου.

 

 

Σχόλια